Prachtige natuur

Bij een bezoek aan het prachtige Land van Maas en Waal kom je ogen tekort bij het aanschouwen van de prachtige omgeving en de natuur. Fietsen en wandelen zijn hier de beste en leukste manieren om te bewegen. Je hebt dan permanent uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. Maar dit gebied heeft nog veel meer verborgen gezichten. De vele pontjes die je tegenkomt vormen al jaren de verbinding met het ‘vaste land’. Bovendien geeft een overtocht je een andere blik op het landschap en de rivieren. Nieuwe ontdekkingen doe je zeker in de zogenaamde ‘nieuwe natuur’ Tenslotte vind je hier de ongerepte natuur waar je vrij kunt dwalen en verdwalen.Kortom een prachtige omgeving om te verkennen.

Omgeving

Camping de Tolbrug ligt tussen Bergharen en Hernen midden in het land van Maas en Waal en is een perfecte uitvalsbasis voor prachtige tochten.Wie van een actief dagje uit houdt, kan zijn hart ophalen in het Land van Maas en Waal. De dijken langs de Maas en Waal nodigen je uit voor een mooie wandeling of fietstocht! Ben je gecharmeerd van kunst en cultuur, dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo bieden Druten en de omliggende dorpen een unieke kunst – en monumentenroute. Ook vanuit het – historisch gelegen in het plaatsje Leur -bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden, kan je prachtige fiets- en wandelroutes starten. Tenslotte een goede tip: start je route eens bij een FIETSTOP, dat is nog eens ontspannen beginnen.

Fietsroutes.

Bezienswaardigheden.

In het Land van Maas en Waal is een fietsroutenetwerk aangelegd. Het maken en fietsen van een route wordt op deze manier heel makkelijk. Je bekijkt vooraf welke route je wilt fietsen, schrijft de nummers van de knooppunten op en volgt onderweg de borden die overal in het gebied staan. Er zijn speciale themaroutes, maar je kunt ook je eigen route samenstellen. Het kasteel van Floris in Hernen, de kapelberg in Bergharen, de tuinen van Appeltern, stoomgemaal de Tuut…. te veel om op te noemen.