Ontdek het Land van Maas en Waal

Daar achter de hoge bergen ligt het Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot zong in de jaren zestig al over de bossen en het water van het Land van Maas en Waal. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal, vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar.

De prachtige natuur in het Land van Maas en Waal is zeker het ontdekken waard. Fiets over de vele dijken en geniet van het uitzicht over het oer-Hollandse landschap. Of kies voor een wandeling in de buitenpolder of de uiterwaarde waarbij ganzen en steltlopers zich graag laten fotograferen. Genoeg routes in het Land van Maas en Waal.

Dijkgeheimen in het Land van Maas en Waal

Al fietsend langs gemalen, boerderijen, steenfabrieken en kastelen biedt Dijkgeheimen een wereld vol waterverhalen. Over het stiekem vissen in kasteelvijvers, kinderarbeid in de steenfabrieken, huizen die door het rivierwater zijn verslonden en over de noodzaak van onderhoud van dijken.

Het rivierlandschap lijkt sereen, maar het is een en al oerkracht. Piketpaaltjes langs de fietstochten zijn dijkmagazijnen, jarenlang speelden ze een hoofdrol in het veilig leven aan de dijk. Als de kerkklokken onverwacht luidden, dan was het paniek. Iedereen moest naar het dijkmagazijn toe. Schoppen, zandzakken, waskaarsen, kruiwagens en veel meer stonden daar klaar om een dreigend gat in de dijk te dichten.

Wil je een dagje (of langer) op pad in het Land van Maas en Waal? Dan is er eigenlijk maar één probleem: kiezen waar je naartoe gaat! Er zijn ontzettend veel leuke uitstapjes te vinden in de regio. Wil je de geschiedenis induiken? De natuur ontdekken? Sportief op pad? Of wat dacht je van het grootste tuininspiratiepark van Nederland? Het kan allemaal in het Land van Maas en Waal! Zowel binnen als buiten is er voldoende te beleven voor jong én oud. .